Nieuws

FACIS Actie voor het goede doel

Geplaatst op 19-04-2024

Natuurlijk zijn onze leerzame, internationale activiteiten bij iedereen bekend, maar BC Broekhin is op allerlei manieren internationaal bezig.

Zo hebben de leerlingen van 5 vwo in het kader van de goede doelenactie geld en/of kleding ingezameld voor FACIS (zie Instagram @facis.spsp). FACIS is een project in Fortaleza, een miljoenenstad in het noordoosten van Brazilië, voor mensen die op straat leven, gezinnen in echte armoede.

Onze docenten M. Janssen en de heer F. Neiss hebben zich het lot van deze mensen aangetrokken. Samen met leerlingen van V6 hebben ze een behoorlijk bedrag vergaard door lege flessen te verzamelen (en in te leveren) maar hebben ze ook een inzamelactie voor kleding georganiseerd.

Dit project is formeel gesubsidieerd door de staat Ceará, maar zoals altijd zijn alle vrijwilligers en vrijwillige bijdragen meer dan welkom. Met het inzamelen van lege flessen en andere creatieve inzamelingsacties is omgerekend maar liefst 3350,00 reais opgehaald (ongeveer 750 euro!).

Heel creatief was de bijdrage van Kaylie Ory: handgemaakte hangertjes, echt prachtig.

Kaylie ging samen met onze directeur M. Demandt, mevrouw Janssen en de heer Neiss op de foto, toen de cheque werd overhandigd.

star man