Kansklassen op BC Broekhin

Een kruispunt met veel uitdagingen

In onze kansklassen verkennen wij samen met onze leerlingen welke leerroute het beste bij hen past. Aan het einde van de kansklas wordt de leerling in de afdeling of stroom geplaatst die voor hem de meeste kansen en uitdagingen biedt om zich verder te ontplooien. Onze kansenstructuur ziet er schematisch gezien als volgt uit:

Er kan gekozen worden voor één van de volgende kansklassen:

de kansklas vmbo-t+/havo
de kansklas vrijeschool (vmbo-t+/havo/vwo).
de kansklas havo/vwo
de kansklas v+, met keuze uit:

  • TTO Atheneum (TweeTalig Onderwijs)
  • TTO Gymnasium (TweeTalig Onderwijs)
  • Gymnasium Nederlandstalig

De leerlingen worden op onze school geplaatst op basis van het advies van de basisschool (gebaseerd op het LeerlingVolgSysteem). Een leerling die in het grensgebied van twee typen kansklassen zit, plaatsen we in overleg met de basisschool in een omgeving met uitdaging en hulp waardoor hij zich verder kan ontwikkelen en ontplooien. Als het in het belang van de leerling is, kan de leerling overstappen van de ene naar de andere afdeling. Dit kan binnen één vestiging, maar ook tussen de verschillende locaties van onze school. Natuurlijk altijd na afstemming met het docententeam.

Aan onze Atheneum en Gymnasium-afdeling is het Tweetalig Vwo-onderwijs verbonden. Leerlingen die dit willen – en het aan kunnen – kunnen al in het eerste leerjaar met het Tweetalig Vwo-Onderwijs (Engels) beginnen.

WIST U DAT:
Onze school heel mooi uit het Scholenonderzoek komt?
Kijk maar eens op:
WWW.SCHOLENOPDEKAART.NL

Contactgegevens

Bob Boumanstraat 30-32
6042 EH Roermond
Telefoon: 0475 - 346666
E-mail: adm@mdw.broekhin.nl

Social media
website is gerealiseerd door CollegeWapps