Op vakantie en dan?

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Nog even en we kunnen met z’n allen weer fijn vakantie gaan vieren. In deze bijzondere tijd vinden wij het echter belangrijk u te attenderen op een aantal richtlijnen waar wij volgend schooljaar rekening mee moeten houden. Ook in het nieuwe schooljaar moeten we alert blijven op mensen met symptomen van besmetting met het coronavirus. Zeker nadat iedereen op vakantie is geweest in verschillende landen. 

Op de website www.nederlandwereldwijd.nl kunt u bepalen of uw vakantieland veilig bezocht kan worden. Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’.  Voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. 

Wie op vakantie is geweest in een ‘oranje of rood land’ wordt dringend geadviseerd om na terugkeer 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook voor kinderen boven de 12 jaar. 

Als u in quarantaine moet na een vakantie (in een ‘oranje of rood’ land) is dit geen geldige reden voor schoolverzuim van uw zoon/dochter. Wij zijn verplicht om in dat geval de leerplichtambtenaar in te lichten. De school is niet verplicht om dan online-lessen te verzorgen.

Om vervelende verrassingen te voorkomen, maar meer nog ter bescherming van uw én onze gezondheid, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een nieuwe uitbraak van het coronavirus kunnen we alleen SAMEN voorkomen.
Wij hopen op uw medewerking!

Fijne vakantie!

Marc Demandt, directeur

Media
  • wereldkaart-2-06-07

Contactgegevens

Adres

Bob Boumanstraat 30-32
6042 EH Roermond

Telefoon & e-mail

Telefoon: 0475 - 346666
E-mail: adm@mdw.broekhin.nl

Social media

website is gerealiseerd door CollegeWapps